IJzersterke Goffin zet België op 1-0 in Davis Cup

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 7) heeft afgelopen middag de eerste wedstrijd in de finale van de Davis Cup gewonnen. Goffin versloeg in het imposante Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d'Ascq de Fransman Lucas Pouille (ATP 18) na twee uur tennis in drie sets (7-5, 6-3 en 6-1). In een zeer evenwichtige eerste set was het lange tijd wachten op het eerste breakpunt. In het elfde game dwong Goffin het eerste breakpunt van de set af en hij benutte het meteen. De Luikenaar trok vervolgens op de eigen opslag door naar 7-5 setwinst.

In de tweede set wachtte onze landgenoot minder lang met door de opslag van Pouille gaan. In het eerste game was het al meteen van dat. Goffin hield zijn break nadien vast tot het negende spelletje, waarin hij nogmaals door de service van de Fransman ging en de set binnenhaalde met 6-3.

Goffin bleef ook in de derde set ijzersterk spelen. Pouille moest in het tweede game alweer zijn eerste opslagspelletje prijsgeven. Onze landgenoot kwam nadien niet meer in de problemen, brak in het zesde game nog eens door de opslag van de Fransman en serveerde de wedstrijd uit bij 6-1. Goffin moest de hele wedstrijd niet één keer zijn opslag inleveren. Hij moest zelfs geen enkel breakpunt toestaan.

Later op de dag neemt Steve Darcis (ATP 76) het in de tweede partij van de dag op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15). Morgen volgt het dubbelspel, zondag de laatste twee enkelpartijen. Voor de Belgen is het de derde finale, de tweede in drie jaar tijd. Frankrijk won de Davis Cup al tien jaar, een laatste keer in 2001. Het verloor de finale de laatste keer in 2014.

bron: Belga