Ik ben Trump, ik ga op reis en ik neem mee...

Vandaag komt Amerikaans president Donald Trump naar België voor de NAVO-top in Brussel. In zijn zog reist er bijna een dorp aan materiaal en mensen mee.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Alles draait vandaag rond de nieuwe Amerikaanse president, maar hij zakt niet alleen af naar ons land. Samen met hem leggen zo'n 1.000 andere mensen de reis af. Een deel daarvan zijn stafmedewerkers van het Witte Huis, maar dat is lang niet iedereen. Zo is er ook logistiek personeel en extra beveiliging.

Een eigen wagenpark

Al die mensen moeten zich natuurlijk ook kunnen verplaatsen. Dat doen ze in hun eigen voertuigen, 56 in totaal. Het gaat dan meestal over grote, zwarte gepantserde voertuigen met geblindeerde ramen, waaronder ook veertien limousines.

Een van die luxewagens is The Beast, het voertuig waarin de president zich verplaatst. In se is het een modieuze tank, met deuren van 20 centimeter dik, die een mogelijke aanslag moeten kunnen weerstaan. Om al die auto's naar België te krijgen, gebruiken de Amerikanen 30 vrachtvliegtuigen.

Een voorraad kogelvrij glas

Een ander interessant cijfer gaat over de Amerikaanse aandacht voor veiligheid op de plaatsen waar de president logeert. Zo brengen de veiligheidsdiensten ook zelf kogelvrij glas mee, zo'n drie vrachtwagens vol. Dat werd in Israël, de vorige stopplaats van Trump, voor de ramen van het hotel geplaatst.