Ikea gaat zonnepanelen verkopen in ons land

door
Belga
Leestijd 1 min.

Meubelreus Ikea gaat vanaf vandaag zonnepanelen verkopen in ons land. Eerst online en vanaf eind januari ook in de acht Belgische warenhuizen van de Zweedse keten. Dat zal goedkoper gebeuren dan de concurrentie, verzekert Ikea. België is daarmee het vijfde land wereldwijd waar Ikea de zonnepanelen gaat verkopen, na het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland en Zwitserland. Ikea kiest er voor de panelen ook in België op de markt te brengen omdat ons land "hoge elektriciteitsprijzen kent, in combinatie met veel mensen die hun eigen woning bezitten", zegt Catherine Bendayan, CEO van Ikea België.

Ikea ziet voldoende vraag in ons land en wil "met een betaalbaar aanbod" zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken. Ikea biedt twaalf zonnepanelen aan voor 4.370 euro (zonder btw). "Dat is 6 à 10 procent onder het marktgemiddelde", stelt men bij de meubelketen. Het gaat om een basisaanbod. Daarnaast voorziet Ikea ook een duurder aanbod (4.900 euro) met krachtiger panelen en een aanbod van design-zonnepanelen die in het dak worden ingebouwd (5.670 euro).

Ikea doet dat niet alleen. Het gaat daarvoor samenwerken met de internationale speler Solarcentury. Ikea zal de panelen online en in de winkels aanbieden, maar Solarcentury zal instaan voor een huisbezoek, de uiteindelijke installatie en administratie. De van oorsprong Britse firma gaat daarvoor in zee met een netwerk van lokale installateurs.

bron: Belga