Imke Courtois over douchen met vrouwen: "Je merkt meteen dat er duizend-en-een vormen van borsten bestaan"

Ex-voetbalster Imke Courtois heeft tijdens haar voetbalcarrière meer dan eens gedoucht met vrouwen. Dat heeft haar geholpen met haar zelfvertrouwen. "Als je als meisje met twaalf andere meisjes doucht, zie je onmiddellijk een enorme diversiteit aan lichamen", klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Er wordt weleens gedacht dat vrouwen die voetballen vaak lesbisch zijn. Uiteraard komt het voor, maar lang niet alle voetbalsters zijn voor hetzelfde geslacht. Dat geldt ook voor Imke Courtois, die die vraag al heel vaak gekregen heeft. "Ik ben groot geworden in het vrouwenvoetbal, dus voor mij is homoseksualiteit totaal geen taboe. Ik voelde me nooit geaffronteerd als mensen die vraag stelden. Maar mijn antwoord is nee, ik val niet op vrouwen", vertelt ze in het MNM-programma 'Lotte Gaat Diep'.

Geen rare dingen gebeurd

De voormalige Red Flame douchte na een voetbalwedstrijd vaak met haar ploeggenoten. Ook al zaten daar lesbische vrouwen tussen, nooit voelde dat vreemd aan. "Ook daar is geen schroom. Sommige vrouwen hebben een vriendin, dus die vallen waarschijnlijk op een vrouwelijk lichaam, maar ik heb me in 21 jaar nooit de vraag gesteld of 'die nu meer naar mij gaan kijken'. Er zijn daar ook nooit rare dingen gebeurd in de douche. Wij kleden ons uit, praten ondertussen, lenen elkaars zeep uit, enzovoort. Het enige wat misschien niet bij vrouwen gebeurt, maar waar ik mannen wel van verdenk: wij plassen niet tegen elkaar. (lacht) Bij ons is het eigenlijk heel zedig", klinkt het.

Verschillende vrouwenlichamen

De 32-jarige voetbalanaliste is niet onzeker over haar lichaam. Volgens haar komt dat voor een stuk omdat ze op jonge leeftijd al zag hoe andere vrouwenlichamen eruitzagen. "Ik denk dat dat samenhangt met het feit dat ik al van heel jonge leeftijd heel sportief was en daardoor ook gewend was om met andere vrouwen onder de douche te staan. Als je als meisje met twaalf andere meisjes of vrouwen doucht, zie je onmiddellijk een enorme diversiteit aan een lichaam. Je ziet dat niet elke buik strak hoeft te zijn of dat alle billen vol hoeven te zijn of dat er duizend-en-een vormen van borsten bestaan. En ook het feit dat je je uitkleedt en je merkt dat niemand vreemd naar je kijkt omdat het zo'n normale zaak is, helpt aan je zelfvertrouwen", besluit ze.

Je kunt het volledige interview HIER herbeluisteren.