Indiase variant dreigt roet in het eten te gooien: volgens Britten 40% besmettelijker

De ‘delta-variant’ van het coronavirus, beter bekend als de Indiase variant, is 40% besmettelijker dan de tot nu toe dominante variant in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock gezegd aan de Britse omroep BBC. Hij verwees voor het cijfer naar de groep van wetenschappers die de Britse regering adviseert.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ondanks een toename van het aantal nieuwe gevallen van COVID-19 in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen dagen, meer dan 5.000 of zelfs 6.000 dagelijkse gevallen, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel, voegde Hancock eraan toe. De meeste ziekenhuisopnames betreffen patiënten die niet zijn gevaccineerd, verzekerde hij.

Het VK is het zwaarst getroffen land in Europa met bijna 128.000 doden. Meer dan 40 miljoen mensen kregen er al een eerste dosis van het vaccin, 27 miljoen kregen al een tweede prik.

Versoepelingen mogelijk uitstellen

De ‘delta-variant’, voor het eerst geïdentificeerd in april in India en nu dominant in het Verenigd Koninkrijk, bedreigt de opheffing van de maatregelen in het land op 21 juni.

Tegen die datum zal ongeveer drie vijfde van de volwassenen volledig gavcinneerd zijn, voegde Matt Hancock eraan toe. Volgens sommige Britse kranten is de regering van plan de deadline met twee weken uit te stellen. De beslissing wordt verwacht op 14 juni.