Infographic: de evolutie van drones in cijfers

door
Kevin
Leestijd 2 min.

In ons artikel 'Vijf indrukwekkende dingen die je met een drone kan doen' maakten we al melding van Dronestagram, het sociale netwerk dat gewijd is aan foto's die genomen zijn door de onbemande vliegtuigjes. Nu brengen we je een geweldige infographic, die heel wat informatie geeft over de evolutie van drones. Hieronder sommen we alvast de belangrijkste feitjes op.

Een typische droneliefhebber

Ben je een man tussen 30 en 50 jaar oud, een beetje een geek, hou je van modelbouw, technologie en fotografie? Dan ben je een typische dronefanaat! Maar met de lancering van kleinere en goedkopere drones zoals de Rolling Spider en de Jumping Sumo wil Parrot drones toegankelijk maken voor iedereen.

Welke drones zijn het populairst? 

Volgens de schattingen van Dronestagram is de Parrot AR Drone de meest verkochte vrijetijdsdrone op de wereld. Sinds die drone op de markt kwam in 2010 zijn er al meer dan 700.000 exemplaren verkocht. Een wereldwijd succes voor het Franse bedrijf.

Drones creëren banen

De opkomst van drones heeft zelfs positieve effecten op de arbeidsmarkt. Volgens schattingen van de Franse organisatie "Fédération Professionnelle du Drone Civil' zullen drones in de komende vijf jaar zo'n 15.000 banen creëren op de Franse arbeidsmarkt. In de Verenigde Staten wordt geschat dat drones de komende tien jaar verantwoordelijk zullen zijn voor 100.000 nieuwe jobs.

Drones kunnen levens redden

Drones kunnen vliegen en worden bestuurd vanop een afstand. Zo is het voor de kleine vliegmachines mogelijk om eenvoudig plaatsen te bereiken die normaal gezien ontoegankelijk zijn voor de mens. Dankzij een ingebouwd cameraatje kunnen mensen vanop afstand zien wat er op die plaatsen gebeurt. Op de manier wordt het een pak eenvoudiger voor reddingswerkers om slachtoffers van een lawine te vinden of om vermiste personen op zee op te sporen. De brandweer kan drones ook inschakelen op bosbranden beter in kaart te brengen.

De revolutie is nog lang niet voorbij

Vier jaar geleden waren drones amper bekend bij het grote publiek. Op slechts enkele jaren tijd zijn zij erin geslaagd een revolutie te ontketenen. En dat is nog maar het begin! Drones worden nu al gebruikt om films en tv-series te maken, ze steken zelfs een handje toe in de landbouw en worden al gebruikt om spullen te leveren. Naarmate de tijd vordert zullen ze steeds voor meer zaken worden ingezet. Wie weet waartoe ze nog allemaal in staat zijn?

Ontdek de dronerevolutie in cijfers met deze handige infographic: