Intelligente mensen vloeken meer

Intelligente mensen zullen sneller een vloek uitwerpen dan andere mensen. Bovendien zullen ze ook vaker naakt rondlopen of voor pikant eten kiezen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Iedere mens is uniek, maar toch vallen er heel wat parallellen te trekken tussen verschillende groepen. De universiteit van Rochester vroeg aan 1.000 mensen naar 400 typische gedragingen en ontdekte enkele patronen voor intelligente mensen.

Zo zal iemand met een hoog IQ sneller een grof woord uitspreken. Bovendien eten ze vaker een pikante maaltijd en lopen ze graag naakt thuis rond. Extraverte mensen houden, niet helemaal onverwacht, van snel rijden met een auto, vuile moppen en veel drinken, meldt The Independent.

Vloeken is teken van retorisch talent

Maar het is niet de enige studie die een link legt tussen vloeken en intelligentie. Een onderzoek gepubliceerd op ScienceDirect toont aan dat mensen die in een minuut tijd veel scheldwoorden kunnen opnoemen, een hogere intelligentie hebben. Het bewijst dat die persoon beschikt over een sterk retorisch talent.

Daarnaast zijn onderzoekers van de universiteit van Keele ook tot de conclusie gekomen dat vloeken zelfs pijnverlichtend werkt. Ze lieten een aantal proefpersonen schelden voor dat ze een fysieke proef moesten ondergaan. De deelnemers die moesten vloeken scoorden beter dan de mensen die hun taalgebruik zedig hielden.