Interimkapitein Ivo Van Aken heeft selectie voor Fed Cup-duel tegen Italië rond

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 20), Alison Van Uytvanck (WTA 51), Kirsten Flipkens (WTA 74) en Ysaline Bonaventure (WTA 133) vormen het Belgische kwartet voor de Davis Cup-ontmoeting tegen Italië. Het duel wordt op 21 en 22 april in Genua gespeeld. België moet winnen om in 2019 opnieuw in de Wereldgroep te kunnen uitkomen. In februari verloor België in de eerste ronde (kwartfinales) met 3-2 in en tegen Frankrijk. Het was de derde ontmoeting onder leiding van Dominique Monami. Die werd vorige maand ontslagen omdat "de wisselwerking tussen haar en de ploeg niet meer optimaal bleek". Het Belgische team bestond tegen Frankrijk uit hetzelfde kwartet, dus ook zonder Yanina Wickmayer (WTA 106).

Na het vertrek van Monami werd Ivo Van Aken, die het Belgische team in 2001 naar de enige Fed Cup-winst in de geschiedenis leidde, aangesteld als vervanger. Hij blijft in principe maar een ontmoeting in functie.

"Ik ben heel blij dat onze sterkste speelsters van het moment bereid zijn de Belgische kleuren in Italië te verdedigen", legt Van Aken uit. "Ik heb alle vertrouwen in hen. Ze spelen op een hoog niveau, hebben veel ervaring en de goesting ontbreekt zeker niet. Samen met de volledige staf zal ik er alles aan doen om de speelsters zo goed mogelijk te ondersteunen zodat het Belgische Fed Cup team volgend jaar opnieuw kan aantreden in de Wereldgroep."

bron: Belga