#InternationalFriendshipDay: zo herken je échte vrienden

Vandaag klinken we wereldwijd op de vriendschap tijdens #InternationalFriendshipDay. Twijfel ook jij soms op wie van je 800 Facebookvrienden je nu écht kan rekenen? Geen nood: met dit advies haal je de snitches er zo uit!
door
Felien Hilde Dekorte
Leestijd 2 min.

Nu je deze hashtag voorbij hebt zien komen, wil je uiteraard nog even enkele foto's of berichtjes op je socials plaatsen om iedereen te tonen welke fantastische vrienden je wel niet hebt. Om dat zo vlot mogelijk te laten verlopen, helpen we je even om het kaf van het koren te scheiden.

In goede en kwade tijden

Een echte vriendschap zegeviert dan wel als alles goed gaat voor de hele groep, toch leer je elkaar pas écht kennen in moeilijke tijden. Wie gaf je uitgebreide instructies aan de badkamerdeur toen je voor het eerst een tampon of cup naar binnen probeerde te proppen? Welke vriend assisteert je bij het kotsen en bezorgt je enkele uren later een mooie foto- en videoreportage van het intieme moment? Maar vooral: wie staat klaar met een luisterend oor, een (al dan niet ietwat awkward) omhelzing of een lijstje vol bagger over de persoon die jou kwaad deed?

Helemaal jezelf

Vriendschap is als thuiskomen, wordt soms gezegd. Kortom: echte vrienden laten je toe te zijn wie je echt bent, zonder remmen. Dan hebben we het niet enkel over scheetjes en rondlopen in ondergoed, maar wel over hysterische vreugdedansjes, moppergezichten en - vooral - existentiële crisissen.

Grootste fans

Praten je vrienden je het idee om een TikToksensatie te worden uit het hoofd? Hate to break it to you, maar dan gaat het niet om echte vriendschap. Vrienden geloven in elkaar én steunen elkaar wanneer ze iets willen bereiken. Meer nog, wie jou echt lief heeft, weet: teamwork makes the dream work! Tot vier uur 's nachts samen de perfecte camera angle zoeken, jullie eigen bedrijfsplan uitstippelen of hét recept voor wereldvrede uitdokteren? Trouwe vrienden laten er graag hun slaap voor.

Eerlijk is eerlijk

Elkaar steunen betekent natuurlijk niet dat de waarheid verbloemd moet worden. Je zal het misschien niet graag horen, maar als een vriend in alle eerlijkheid voorzichtig aanbrengt dat je keelzang meer weg hebben van mislukte boeren, dan is dat uit liefde. Wat jij nadien met die feedback doet, is uiteraard volledig aan jou. Ook dat is iets wat echte vrienden - met uitzondering op huisgenoten - respecteren.

Ziezo, nu kan je met een gerust hart op zoek naar het perfecte plaatje óf dit stukje delen met je true friends. Verrassend veel mensen van je lijstje geschrapt? Niet getreurd: op je denkbeeldige vrienden kan je wellicht altijd rekenen! En bij een gebrek aan fantasie verwijzen we je graag door naar je kamerplanten of huisdieren.

— Nathan W. Pyle (@nathanwpyle) March 31, 2019

News

meer News