Izquierdo doet Brugse kassa rinkelen

José Izquierdo heeft zijn langverwachte transfer naar het buitenland beet. De Gouden Schoen trekt naar Brighton & Hove Albion, dat tussen 15 en 18 miljoen euro neertelt.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

De Colombiaanse flankaanvaller is zo de duurste uitgaande transfer ooit voor Club Brugge, en wel met ruime voorsprong. Meer dan 10 miljoen euro (voor Carlos Bacca) ving blauw-zwart in het verleden nog nooit voor een speler.

Promovendus

De voorbije drie seizoenen maakte Izquierdo dan ook indruk, al stond hij bij zijn komst wat in de schaduw van de Braziliaan Felipe Gedoz. Uiteindelijk groeide ‘Joske' uit tot een van de beste spelers in de Jupiler Pro League, waardoor hij moeilijk te houden was voor Club.

Het duurde deze zomer wel even voor er een geïnteresseerde club op de proppen kwam die bereid was om de hoge vraagprijs van om en bij 20 miljoen euro neer te tellen. Het is geen toeval dat het om een Engelse club gaat. Brighton & Hove Albion dwong vorig seizoen de promotie naar de Premier League af en heeft dus een goedgevulde bankrekening.

Smaakmaker

Blijkbaar stond Izquierdo al langer op hun verlanglijstje. «We volgen hem al een tijdje», zegt manager Chris Hughton. «De voorbije seizoenen was hij een van de smaakmakers in de Belgische competitie. Hij speelde ook al bijna 250 matchen op het hoogste niveau en debuteerde deze zomer voor de nationale ploeg.»

Bij zijn nieuwe club komt Izquierdo een paar oude bekenden tegen. Zo speelt zijn ex-ploegmaat Mathew Ryan tegenwoordig voor de Seagulls, terwijl ex-Standardspeler Anthony Knockaert een van zijn concurrenten wordt op de flank.

Niet alleen naar Brugse, maar ook naar Belgische normen is de transfer van Izquierdo overigens een hoogvlieger. Enkel Youri Tielemans, Marouane Fellaini en Aleksandr Mitrovic brachten meer geld in het laatje.