Jankovic: "Het project van Standard heeft me verleid"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kersvers Standard-trainer Aleksandar Jankovic werd vandaag voorgesteld aan de pers. "Ik ben pas gisterenavond voor het eerst gecontacteerd", legde de Serviër uit. "Het project dat me werd voorgesteld, trok me onmiddellijk aan." "In eerste instantie wil ik KV Mechelen bedanken dat het me de kans heeft gegeven terug te keren naar België", opende Jankovic, die na ruim 2,5 jaar Malinwa verlaat. "Maar in het leven moet je soms beslissingen nemen en je comfortzone durven verlaten. Standard heeft me gecontacteerd en ik ben in hun project gestapt. Ik ben blij met mijn keuze. Het is een eer deel te mogen uitmaken van dit Standard en te kunnen spelen om de prijzen. Standard speelt immers steeds om het allerhoogste."

Van de typische druk op Sclessin heeft Jankovic geen schrik. "Ik ben opgegroeid bij Rode Ster Belgrado. Daar is de druk gelijkaardig. We moeten gewoon elke wedstrijd proberen te winnen. Te beginnen met de eerste match zondag tegen Genk."

Voor de ontslagen coach, Yannick Ferrera, heeft Jankovic niets dan respect. "Yannick is nog jong en toch is hij er al in geslaagd een prijs te pakken met Standard. Hij kende geen geweldig seizoensbegin en het is mijn taak enkele zaken te verbeteren. Standard heeft een kern om in elke competitie mee te spelen om de prijzen. Belangrijk voor mij daarbij is de inzet en mentaliteit van de spelers. Ik ben geen dromer, maar een werker. Ik ga zelf alles geven en dat verwacht ik ook van de spelers."

bron: Belga