Je kan nu ook gin smeren op je boterham

Wie dacht dat de storm rond de gin-hype al was gaan liggen, heeft het mis. Het alcoholische drankje is een vaste waarde geworden in de cocktailwereld, en misschien binnenkort ook bij het ontbijt.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De dag starten met een gin-tonic is misschien wat overdreven, maar voor de liefhebbers van het drankje bestaat er nu een mooi compromis: een gin-tonic-jam.

Ontbijt zonder kater

De marmelade wordt gemaakt van suiker, limoen, water, de bitterstof kinine en artisanale gin. Voor de dronkaards onder ons hebben we slechter nieuws: alle alcohol is eruit gekookt, dus aangeschoten zal je er niet van worden.

"Je kan het smeren, eten, bakken of recht uit de pot lepelen", zo kinkt het verkoopspraatje. Nog volgens de fabrikant valt de marmelade perfect te combineren met enkele schijfjes komkommer. Wie wil controleren of die uitspraak klopt, moet daar exact 11,39 euro voor over hebben. Via de site van Firebox kan je de confituur in huis halen. Jammer genoeg levert Firebox momenteel nog niet in België, maar hopelijk komt daar snel verandering in.