J.K. Rowling gaat nieuwe Harry Potter-verhalen uitbrengen

Schrijfster J.K. Rowling gaat volgende maand vier nieuwe Harry Potter-verhalen uitbrengen. Die zullen zich helemaal in de wereld van tovenaarsstudenten verdiepen. De Britse belooft dat de fans zo “nog dieper in de geschiedenis van de verhalen kunnen duiken”.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Op Pottermore, de digitale thuishaven van toverfans wereldwijd, zullen fans de vier e-books kunnen downloaden, met illustraties van Rohan Daniel Eason. Daarnaast zal de site ook compleet vernieuwd worden en zal de naam binnenkort veranderd worden naar Wizarding World. "De reeks bevat vier kortverhalen. Elk in het thema van een ander schoolvak. Je gaat terug in de tijd en ontdekt de traditionele folklore en magie die aan het hart van de Harry Potter-serie liggen", staat er te lezen op Pottermore.

(Lees hieronder verder)

J.K Rowling (AFP / C. Court)

Toverkennis 

Spijtig genoeg komen onze favoriete helden niet terug in het verhaal. De boeken focussen zich enkel op de lessen die studenten aan de magieschool Zweinstein kunnen volgen. Zo leer je meer over Verweer Tegen De Zwarte Kunsten, Spreuken & Bezweringen, Toverdranken, Kruidenkunde, Waarzeggerij, Astronomie en Verzorging van Fabeldieren.

"De schrijfsels zullen ook nota's van J.K. Rowling bevatten, net als manuscripten en schetsen", besluit Pottermore. Schaaf je dreuzelkennis bij vanaf 27 juni, want dan komen de eerste twee boeken uit. Die zullen 'Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts' en 'Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology' heten.

Foto Warner Bros

News

meer News