JOEPIE! Gratis openluchtzwembad opent de deuren in Brussel

Zomers in Brussel kunnen zowel heerlijk zoet als ondraaglijk zijn. Wanneer de zon zich laat zien, ontwaakt de stad uit haar winterslaap. Mensen gaan naar buiten, zonnebaden in het park en laten hun creatiefste zelve zien. Maar van zodra de temperaturen té hard de hoogte in gaan, loopt het mis.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Tropische temperaturen vinden de meesten onder ons sowieso niet geweldig, maar in een stad wordt dat nog extra benadrukt. De straten beginnen te stinken, je krijgt amper lucht en zelfs de nacht brengt geen verkoeling. En alsof dat nog niet genoeg is, kent Brussel een enorm gebrek aan plaatsen om af te koelen – zwembaden, met andere woorden.

FLOW

De vereniging Pool is Cool ijvert daarom al jarenlang voor de opening van openluchtzwembaden in de hoofdstad, het liefst gratis. Tot nog toe kwam daar weinig van in huis, maar deze zomer is het dan eindelijk zo ver. In Anderlecht, aan het kanaal, opent van 1 juli tot en met 31 augustus namelijk het gratis openluchtzwembad FLOW. Elke namiddag is er plaats voor tweehonderd zwemmers (reserveren is verplicht) en er zullen ook zwemlessen worden georganiseerd. De organisatie hoopt dat er daarnaast andere evenement in en rond het zwembad kunnen doorgaan, maar daarvoor hangt alles af van de coronamaatregelen. Voor meer info kan je terecht op de website.