Jongen reisde met 2 dollar in 100 dagen de wereld rond

De vakantie is begonnen en als we eerlijk zijn, willen we twee weken gewoon met ons lui achterste in de zon liggen. Maar, je kan ook het voorbeeld van Dmitry Iuanov volgen en de wereld rondreizen in 100 dagen met slechts een handvol dollars op zak.
door
Xavier
Leestijd 3 min.

Het idee om op eigen houtje de wereld te zien, overgeleverd aan de indrukken die je opdoet en de mensen die je tegenkomt, zweeft rond in het hoofd van heel wat tieners, maar er zijn er maar weinig die het avontuur ook echt aanvatten. Eén van die durvers was Dmitry Iuanov. De 22-jarige wachtte tot na zijn laatste examen aan de universiteit en trok er dan op uit.

Zijn doel was om in 100 dagen de wereld helemaal rond te reizen en ondertussen een nieuwe manier van leven te ontdekken. Daarom nam hij enkel kampeerspullen, kleren en 2 dollar mee. De rest liet hij over aan zijn inspiratie van het moment.

Zijn reis leidde hem eerst al liftend door de vrieskou van Siberië, naar Kazakhstan en Mongolië. In Azië wist hij samen met zijn vriendin de bewakers van de Grote Muur in China te ontwijken, plaatste hij zijn tent op het bouwwerk en zag van daaruit 's morgens de zon opkomen. Tijdens zijn verblijf in Hongkong verkocht hij postkaartjes om zijn vliegtuigticket naar San Francisco te betalen.

Daar aangekomen genoot hij ervan zo dichtbij de oceaan te zijn. Bovendien redde hij het leven van een man die vlakbij de Golden Gate Bridge van een klif gevallen was. Uit dankbaarheid betaalde die man zijn ticket voor een vliegtuig terug naar Moskou. Daar arriveerde Iuanov juist 3 uur voor zijn deadline van 100 dagen verstreek. Zijn beste moment van heel de reis: de kus zijn moeder toen hij opnieuw thuiskwam.

 

 

 

 

Foto Instagram / thelensbible

News

meer News