Josje Huisman roept op om te betogen tegen verstrengde maatregelen

Voormalige K3-zangeres Josje Huisman roept Antwerpenaren op Instagram op om te betogen tegen de coronamaatregelen. Dat doet ze nadat eerder ook in Duitsland duizenden mensen op straat kwamen.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

De verstrengde maatregelen blijven de gemoederen beroeren. Josje Huisman vindt dat het welletjes is geweest en dat de Antwerpenaren hun ongenoegen moeten uiten over de coronaregels. “Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie… In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant op gaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?”, schrijft de 34-jarige zangeres op Instagram.

Afgelopen zaterdag hebben duizenden mensen in Berlijn gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Opvallend was dat de meesten daarbij geen mondmasker droegen.

Coronacrisis samen aanpakken

Maandagmorgen liet viroloog Steven Van Gucht nog weten dat hij begrijpt dat sommige mensen coronamoe zijn, maar dat de crisis wel degelijk reëel is en we het probleem samen moeten oplossen. “Veel mensen zijn coronamoe. Er is een tendens om schuldigen te zoeken, er is een tendens om kritiek te geven. Dat is begrijpelijk, maar ik wil het herhalen: een virus is niemand zijn fout. We gaan dit samen moeten oplossen. Sommigen die de maatregelen beu zijn, twijfelen soms aan de realiteit van de verspreiding van het virus en de ernst van de infectie. Er circuleren veel misvattingen op het internet en complottheorieën. Sommige mensen, veelal jongeren, voelen zich niet altijd betrokken bij het probleem, maar ze moeten er rekening mee houden dat ook zij allemaal oudere familieleden, vrienden of collega's hebben die wel risico lopen. Deze reacties zijn volkomen begrijpelijk, het virus is een onzichtbare vijand, maar deze crisis is wel degelijk heel reëel en we moeten dit probleem samen oplossen. Hou vol, heb moed, aanvaard dat we nog enkele moeilijke maanden tegemoet gaan, maar ik heb er vertrouwen in dat we hopelijk volgend jaar terug kunnen keren naar een meer normale samenleving. Dit zal uiteindelijk voorbijgaan”, klonk het op de persconferentie van Sciensano.

Instagram Stories / @josjecoos