Julie Vermeire: "Nee, ik heb mijn rol in 'F.C. De Kampioenen' niet door papa"

De dochter van Jacques Vermeire, Julie, is binnenkort te zien in de nieuwe ‘F.C. De Kampioenen'-film ‘Viva Boma'. “Een hele eer”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Jacques Vermeire speelt al jaar en dag de rol van garagehouder Dimitri De Tremmerie in ‘F.C. De Kampioenen'. Binnenkort maakt ook zijn dochter Julie haar opwachting in de nieuwste ‘F.C. De Kampioenen'-film ‘Viva Boma'. Daarin speelt ze een animeermeisje in de Pussycat, de favoriete bar van Boma.

Al jarenlang fan van ‘F.C. De Kampioenen'

Ze is erg blij met haar rolletje en benadrukt dat er van vriendjespolitiek geen sprake was. “Een hele eer. En nee, papa heeft me die rol niet bezorgd, de mensen van de productie hebben mij zelf gevraagd. Ik ben trouwens al sinds mijn kinderjaren een grote fan van ‘F.C. De Kampioenen'. Al heb ik maar een hele kleine rol in de film, hoor. Ik moest niks zeggen, ik moest enkel verschillende gezichtsuitdrukkingen tonen. Niet zo gemakkelijk als je denkt, trouwens. Het enige spijtige is dat mijn papa geen opnames had toen ik voor de camera stond. Ik had graag met hem op die filmset gestaan”, vertelt ze in Dag Allemaal.

Meer op de voorgrond

Het is niet de eerste keer dat ze in een film van ‘F.C. De Kampioenen' te zien is, al was haar vorige passage te verwaarlozen. “Dat was toen slechts heel eventjes op de achtergrond, als iemand die gewoon aan het praten was. Nu kom ik echt wel meer op de voorgrond”, klinkt het.

‘F.C. De Kampioenen'-film ‘Viva Boma' is in december te zien in de bioscoop.