Jupiler Pro League - Antwerp verovert driepunter op veld van Charleroi

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antwerp heeft de nieuwe voetbalcompetitie uitstekend ingezet. De club met stamnummer 1 haalde het zondagavond met 0-1 op het veld van Charleroi dankzij een goal van Yatabaré. In dit duel tussen twee teams die play-off 1 ambiëren, nam Charleroi in de aanvangsfase het iniatief. Baby en Bedia tekenden voor de eerste kansjes, maar de goal viel aan de overzijde. Doelman Mandanda, de vervanger van de geblesseerde Penneteau, redde een schot van Hairemans maar was kansloos tegen de herneming van Sambou Yatabaré. Zo kwam de Great Old na 16 minuten op voorsprong.

De reactie van de Karolo's liet niet op zich wachten. Benavente zag zijn poging op de doellijn gered door Opare, meteen daarna trapte Dessoleil op de lat.

In het begin de tweede helft kwam Charleroi opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Arslanagic verwerkte een voorzet van Bedia ei zo na in eigen doel. Omdat de 1-1 uitbleef, gooide Felice Mazzu op het uur met Perbet en later ook Rezai extra vuurkracht in de strijd. Maar wat de Zebra's ook probeerden, Sinan Bolat verschalken lukte niet. Dessoleil kreeg in de slotseconde nog een vrije kopkans maar mikte recht op de Antwerpse goalie.

Eerder op de dag versloeg kampioen Club Brugge voor eigen publiek Eupen met 5-2. De speeldag wordt zondagavond (20u) afgesloten op Daknam. Lokeren speelt dan gastheer voor KRC Genk.

Vrijdagavond versloeg Standard in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen AA Gent met 3-2. Zaterdag werden vier duels gespeeld. Anderlecht was met 1-4 te sterk voor Kortrijk. Zulte Waregem/Waasland-Beveren (2-2) en STVV/Cercle Brugge (0-0) eindigden op een draw, KV Oostende hield de punten thuis tegen Moeskroen (2-1).

bron: Belga