Jupiler Pro League - Charleroi boekt tegen Cercle Brugge derde zege op rij

door
Belga
Leestijd 2 min.

Charleroi heeft zaterdag op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met 3-1 (rust: 1-0) gewonnen van Cercle Brugge. Na de 2-1 zege tegen Club Brugge en de 2-4 op bezoek bij Lokeren al de derde zege op rij voor de Karolo's, die daar in meer dan een jaar niet meer in geslaagd waren. Eind november 2017 wonnen ze achtereenvolgens tegen AA Gent, Antwerp, KV Mechelen en Waasland-Beveren. Op Mambourg was het tevens de zesde thuiszege op rij. Met een negen op negen duiken ze voorlopig de top zes binnen. Charleroi telt net als Standard 26 punten, maar heeft wel een wedstrijd meer op de teller. De Rouches spelen zondagnamiddag nog op het veld van landskampioen Club Brugge.

Cercle kon op geen enkel moment aanspraak maken op punten en keek op het kwartier al tegen een 1-0 achterstand aan, na de openingstreffer van Cristian Benavente, zijn zevende van het seizoen. Vlak na rust verdubbelde Victor Osimhen (53.) de voorsprong en op het uur zette Marco Ilaimaharitra de 3-0 op het scorebord op Mambourg. Adrien Bongiovanni milderde in de slotfase nog tot 3-1, verder dan de eerredder kwamen de bezoekers uit Brugge niet meer.

Later op zaterdag staan er nog drie wedstrijden op het programma. Om 20u is er het burenduel tussen KV Kortrijk en Moeskroen en gaat KV Oostende op bezoek bij Zulte Waregem. Om 20u30 ontvangt Antwerp op de Bosuil Sint-Truiden, het duel tussen de twee revelaties van het seizoen. Zondag is er Super Sunday met onder meer de toppers Club Brugge-Standard en Anderlecht-Racing Genk.

bron: Belga