Jupiler Pro League - Kortrijk neemt thuis vlot de maat van Genk

KV Kortrijk heeft zondagavond op de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse op eigen veld met 4-1 gewonnen van KRC Genk. De Oekraïner Andrey Totovitskiy zette de thuisploeg al na vijf minuten op 1-0. Hij knalde het leer voorbij de Genkse doelman Bizot na voorbereidend werk van Saadi.

In de toegevoegde tijd van de eerste helft verdubbelde de Fransman Xavier Mercier na een knappe collectieve aanval de voorsprong van de Kerels.

Genk, zonder zijn geschorste dirigent Pozuelo, keek tien minuten na de pauze tegen een 3-0 achterstand aan. Idriss Saadi, de Franse topschutter in de Belgische competitie, kopte zijn zesde van het seizoen tegen de touwen. In de 62e minuut duwde de Gouden Stier het mes nog wat dieper in de Genkse wonde door de 4-0 te maken, goed voor zijn zevende treffer.

Amper een minuut na de tweede goal van Saadi lukte Leandro Trossard voor Genk de eerredder (4-1).

In het klassement wipt Kortrijk naar de zesde plaats met 14 punten. Genk blijft op een teleurstellende tiende plaats hangen met 10 punten.

Zondagavond (20u) sluiten RSC Anderlecht en Westerlo de achtste speeldag af met een duel in het Constant Vanden Stockstadion.