Jupiler Pro League - Leider Club Brugge wint 0-3 in Mechelen

Leider Club Brugge heeft woensdag de 20e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling geopend met een 0-3 zege op het veld van KV Mechelen. Bij de rust stonden de bezoekers 0-2 voor. Ruud Vormer opende de score in de 22e minuut vanop de penaltystip, na een fout op Abdoulaye Diaby. In de 34e mnuut verdubbelde Wesley de voorsprong. Diaby zette in de 62e minuut de eindstand op het bord.

KV Mechelen beëindigde de wedstrijd met negen. Seth De De Witte kreeg net voor rust rood voor een gevaarlijke tackle op Wesley. Boureima Hassane Bandé werd in blessuretijd uitgesloten nadat hij op de voet van Diaby was gaan staan.

Met 50 punten heeft Brugge in de stand elf punten voor op Charleroi en zestien op Anderlecht. Antwerp (31), AA Gent (29) en Sint-Truiden (28) maken de top zes compleet. Mechelen is met 18 punten vijftiende en voorlaatste.