Jupiler Pro League - Lokeren heeft genoeg aan gelijkspel tegen Oostende om eerste plaats te behouden

Lokeren is na vier speeldagen in play-off 2B van de Jupiler Pro League nog altijd leider. Het speelde 2-2 gelijk tegen Oostende. Sint-Truiden ging met 1-2 winnen bij Beerschot Wilrijk, Antwerp haalde het met 0-1 op bezoek bij Eupen. Lokeren kwam op voorsprong vanop de penaltystip. Nicolas Lombaerts zou de bal met de hand hebben geraakt, maar hij leek hem eerder met de buik te raken. Ari Skulason (26.) aarzelde alleszins niet om er 1-0 van te maken. Emmanuel Banda (33.) scoorde niet veel later de gelijkmaker, na precies uittrapwerk van doelman Mike Vanhamel. Middenin de tweede helft maakte Marko Miric er 2-1 van, na een mooie vrije trap van José Cevallos. Acht minuten voor tijd schoot Joseph Akpala in de rebound de 2-2 binnen.

STVV kwam op bezoek bij Beerschot Wilrijk op 0-1 dankzij een aardig binnengekrulde vrije trap van Roman Bezus (22.). Na een fout van Arjan Swinkels scoorde Chuba Akpom (52.) vanop de stip de 0-2. Tom Van Hyfte schoot vier minuten voor tijd onhoudbaar de aansluitingstreffer binnen voor Beerschot, Babacar Gueye (90+1.) legde met een tik achter het steunbeen de 1-3 eindstand vast.

Antwerp boekte een zuinige overwinning bij Eupen. Man-in-vorm William Owusu (33.) zorgde na een dribbel van Joaquin Ardaiz voor het enige doelpunt.

Lokeren is nog altijd leider in groep B met acht punten. Antwerp en STVV volgen op de hielen, met ieder zeven punten. Oostende heeft vier punten, Beerschot Wilrijk en Eupen twee.