Jupiler Pro League - STVV pakt op de valreep de zege tegen Standard

door
Belga
Leestijd 2 min.

STVV heeft zondag de afsluiter van de derde speeldag in de Jupiler Pro League op de valreep naar zich toegetrokken. De Truienaars wonnen met 1-0 van Standard, door een late goal van Yohan Boli. STVV, met interimcoach Chris O'Loughlin op de bank, start de competitie zo met 6/9. Standard blijft na zijn eerste nederlaag van het seizoen achter met 4/9. STVV was in de openingsfase dominant, maar kon daar geen grote kansen uit puren. De Luikenaars namen halverwege de eerste periode het commando over en vooral Edmilson (ex-STVV) was een gesel voor de Truiense defensie. Toch bleven grote mogelijkheden uit in een potige eerste helft.

Ook na rust bleef het in eerste instantie een wedstrijd met veel strijd. Al trok STVV het laken steeds meer naar zich toe. Standard-doelman Ochoa moest goed plat gaan op pogingen van Botaka en Boli. Op twaalf minuten van het einde volgden twee reuzekansen elkaar op. Nadat Botaka eerst de bal niet in doel kreeg, mikte Edmilson aan de overzijde naast. Fai (twee keer geel) en Sa (natrappen) mochten in het slot nog met rood naar de kant, en dat zou Standard zuur opbreken. Boli profiteerde van de dubbele man-meer-situatie en kopte STVV in de toegevoegde tijd naar de drie punten.

Eerder zondag won Racing Genk de spektakelpartij bij Antwerp met 3-5 en bleef Charleroi foutloos tegen Anderlecht (2-0). Zaterdag boekten Kortrijk, Moeskroen en Waasland-Beveren uitzeges bij respectievelijk Eupen (1-2), Lokeren (0-2) en Oostende (0-3) en speelden KV Mechelen en AA Gent 1-1 gelijk. Club Brugge won vrijdag al de topper tegen Zulte Waregem met 1-2.

bron: Belga