Jupiler Pro League - Zulte Waregem verstevigt leidersplaats na zege op Moeskroen

Zulte Waregem heeft zaterdag op de zesde speeldag in groep A van Play-off 2 de volle buit gepakt op het veld van Moeskroen. De wedstrijd op Le Canonnier eindigde op 1-2. Zulte Waregem kreeg voor de rust de beste kansen. Olayinka, die over trapte, en De Pauw lieten de 0-1 echter liggen. Op het halfuur kwam Moeskroen plots op voorsprong, toen Selim Amallah (29.) op voorzet van Huyghebaert de openingstreffer binnenkopte.

Na de koffie maakte Essevee op enkele minuten het verschil. Eerst Hamdi Harbaoui (65.), met zijn negentiende van het seizoen, en nadien Peter Olayinka (66.) draaiden de situatie om. Moeskroen moest nu aanvallen. Amallah maakte bijna zijn tweede van de avond, maar raakte de lat. Dichter bij de gelijkmaker kwam Moeskroen niet.

In de stand staat Zulte Waregem (16 ptn) steviger aan kop. Kortrijk (9), Oud-Heverlee Leuven en Moeskroen (elk 7) volgen. Lierse (6) is vijfde, Waasland-Beveren (1) sluit de rij.

Later op de dag (20u) volgen de twee andere matchen in groep A. Kortrijk ontvangt Lierse en Waasland-Beveren maakt de verplaatsing naar OH Leuven.