Jupiler Pro League - Zulte Waregem wint op Leuven, draw tussen Kortrijk en Moeskroen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zulte Waregem heeft vrijdag op de negende speeldag van groep A in Play-off 2 een 1-2 zege geboekt op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven. De partij tussen Kortrijk en Moeskroen eindigde op 1-1. Sander Coopman (5.) bracht Essevee, dat al zeker was van poulewinst, met een kopbal vroeg op voorsprong, maar de middenvelder was op het halfuur de antiheld toen hij rood kreeg na het neerhalen van een doorgebroken man. OHL kwam via Julien Gorius (31.) snel op gelijke hoogte. In de tweede helft ging Zulte Waregem alsnog met de zege aan de haal. Brian Hamalainen (81.) knalde de winning goal loeihard in doel.

In de 1-1 draw tussen Kortrijk en Moeskroen vielen beide goals op twee minuten. Thanasis Papazoglou (70.) zorgde voor de 1-0, maar Dorin Rotariu (72.) nette rap de gelijkmaker.

De wedstrijd tussen Lierse en Waasland-Beveren ging zoals bekend niet door. De eersteklasser won met 0-5 forfait. In de stand heeft Zulte Waregem 25 punten. Kortrijk (16), Moeskroen (11) en OHL (9) volgen. Waasland-Beveren (8) is vijfde, voor Lierse (7).

Om de winst in play-off II neemt Zulte Waregem het op tegen de winnaar van II B. Daarin staat Lokeren er na acht speeldagen met 17 punten het best voor. Antwerp (14) en Sint-Truiden (13) kunnen de Waaslanders nog belagen.

bron: Belga