«Juventus is geweldig, maar wij zijn beter»

In de Welshe hoofdstad Cardiff staat morgenavond de finale van de Champions League op het programma. Real Madrid kan de eerste club worden die zijn titel op het kampioenenbal weet te verlengen, al belooft Juventus zijn huid duur te verkopen.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

De Italianen wachten al meer dan twee decennia op Europees succes en bewezen eerder in het tornooi dat ze een quasi onwrikbaar geheel vormen. Vooral achterin is de Oude Dame een bijzonder taaie klant, wat onder meer FC Barcelona aan den lijve mocht ondervinden.

14 goals in 9 wedstrijden

Daar staat het offensieve geweld van Real Madrid tegenover, Cristiano Ronaldo op kop. De Portugees verkeert de laatste weken in bloedvorm. In de voorbij negen wedstrijden vond hij veertien keer de weg naar doel, wat de Koninklijke onder meer de eerste landstitel in vijf jaar opleverde.

«Ik voel me in topvorm», bevestigt Ronaldo, die zonder twijfelen de favorietenrol opeist. «Juventus is een geweldige ploeg, maar volgens mij zijn wij sterker. Ik heb het gevoel dat we een geweldige wedstrijd gaan spelen en ook nog eens gaan winnen. Ik zie het positief in.»

Bale of Isco?

De Spanjaarden kunnen net op tijd opnieuw rekenen op Gareth Bale, die sinds een paar dagen weer meetraint. De Welshe flankaanvaller is afkomstig uit Cardiff en staat te trappelen om in actie te komen, al lijkt het erop dat trainer Zinédine Zidane de voorkeur zal geven aan Isco.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight