Kandidaten voor play-off 1 vechten het onder elkaar uit

Op speeldag 27 van de Jupiler Pro League woedt de strijd om play-off 1 in alle hevigheid. Zes kandidaten voor de laatste tickets kijken elkaar rechtstreeks in de ogen.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Het zwaartepunt van het voetbalweekend ligt op zondag. Dan ontvangt Oostende co-leider Anderlecht, probeert Genk de punten thuis te houden tegen Charleroi en spelen Gent en Standard om in de play-off-race te blijven.

Zegt Genk opmars verder?

Met het bezoek van Charleroi aan de Genkse Luminus Arena staan twee rechtstreekse concurrenten tegenover elkaar. De Zebra's staan twee punten boven Genk, dat net buiten de top zes valt, maar sinds de komst van de Nederlandse trainer Albert Stuivenberg steeds beter voor de dag komt. De Limburgers speelden gisteren nog in Roemenië. De vraag is of die verplaatsing zondag nog in de benen zal zitten.

AA Gent-Standard wordt een wedstrijd met het mes tussen de tanden. Beide ploegen zijn teruggezakt naar respectievelijk plaats acht en negen in het klassement. De Gentenaars staan op slechts één punt van play-off 1, maar moeten wat goed maken na de nederlaag tegen Eupen. Voor Standard ziet de situatie er slechter uit. De Rouches hebben vijf punten achterstand op Mechelen. Als ze verliezen, lijkt play-off 2 onafwendbaar.

Anderlecht klom vorig weekend naast Brugge mee aan de leiding en zal die plaats proberen te verdedigen aan de kust. Daar is Oostende zo goed als zeker van deelname aan de titelstrijd. Als de mannen van Yves Vanderhaeghe winnen, lijkt niets hen nog in de weg te staan. Omdat de midweekwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg het schema van Anderlecht extra belastte, besloot trainer André Weiler te roteren. Zo hoopt hij zondag elf frisse Brusselaars op het veld te krijgen.