Kanye West stapt uit presidentsrace na teleurstellende peiling

Het lijkt erop dat de Amerikaanse bevolking niet helemaal zit te wachten op president Kanye West. Dat blijkt alvast uit cijfers van de peilingen die door Political Polls op Twitter bekend zijn gemaakt. In een match-up met Donald Trump en Joe Biden zou de rapper slechts 2 procent van de stemmen krijgen. Kanye besloot dan ook zijn kandidatuur in te trekken.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Ter vergelijking: Jo Jorgensen van de Libertarische Partij zou op datzelfde percentage stemmen kunnen rekenen terwijl Howie Hawkins van de Groene Partij slechts 1 procent van de stemmen krijgt. Huidig president Donald Trump doet het met 39 procent van de stemmen ook niet goed en zou het moeten afleggen tegen de democraat Joe Biden, die 48 procent van de stemmen zou krijgen.

Birthday Party

Kanye maakte op 4 juli bekend via Twitter dat hij met zijn Birthday Party mee zou doen met de presidentsverkiezingen later dit jaar. Dat deed hij ook al eens in 2015 tijdens de MTV Music Awards. Hij zou meedoen aan de verkiezingen van 2020, maar daar kwam hij een jaar later alweer op terug. In de plaats daarvan releaste hij een nieuwe plaat. Het lijkt erop dat het nu weeral om een publiciteitsstunt gaat.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden al over een paar maanden plaats, maar onafhankelijke kandidaten kunnen zich in theorie nog wel melden. In enkele cruciale staten is die deadline wel al verstreken.

 

We must now realize the promise of America by trusting God, unifying our vision and building our future. I am running for president of the United States ??! #2020VISION

— ye (@kanyewest) July 5, 2020