Karl Lagerfeld ontwerpt nu ook pennendozen

Modeontwerper Karl Lagerfeld is van veel markten thuis. Zo beperkt hij zich niet enkel tot haute couture, maar heeft hij zich ook al laten opmerken met parfum, een drukkerij, zijn eigen dieet ... De befaamde Duitser heeft nu zelfs een hobbydoosje ontworpen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De designwinkel van het Museum of Modern Art (MoMa) in New York kan uitpakken met een uniek stuk: de KARLBOX, een verzameling van meer dan 350 items die onmisbaar zijn voor een tekenaar. Naast kleurpotloden bevat het doosje ook stiften, gommen, houtskool, potloodslijpers, penselen voor waterverf, fineliners, schuurpapier ...

Wie zijn kind met de stijlvolle pennendoos naar school wil sturen, moet diep in de buidel tasten. Aan het kleine designkastje hangt een prijskaartje van maar liefst 3.000 dollar (2.700 euro). Bovendien heeft Quartz van MoMA te horen gekregen dat er al een wachtlijst is voor het afgelikte verzamelstuk.

Hoewel de link tussen materiaal voor creatieve geesten en Karl Lagerfeld behoorlijk duidelijk is, is de creatie van de KARLBOX niet toevallig. Het ontwerp werd speciaal gemaakt voor het 255-jarige jubileum van Faber-Castell, een van 's werelds oudste producenten van schrijfgerei.