Kevin Spacey probeert eigen rechtszaak te ontwijken

De advocaten van Kevin Spacey, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik, hebben verzocht dat de acteur niet bij de zaak aanwezig hoeft te zijn. Spacey moet op 7 januari voorkomen, omdat hij ervan verdacht wordt een achttienjarige man onzedelijk betast te hebben.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Het advocatenteam van de aanklagers heeft hierop negatief gereageerd, blijkt uit papieren die in handen zijn gevallen van The Hollywood Reporter. Zij laten weten dat de aanwezigheid van Spacey gedurende de zaak, die plaatsvindt in Massachusetts, verplicht is.

Het betreffende voorval dat centraal staat in de opkomende zaak stamt uit 2016. In dat jaar zou de acteur ook de tienerzoon van een voormalige nieuwspresentatrice zou hebben lastiggevallen. De jongen vond het vervelend dat Spacey hem aanraakte, maar zegt er geen blijvende schade aan over te hebben gehouden. Hij meldde het incident bij de politie om zo te voorkomen dat anderen hetzelfde zou overkomen.

Deze week werd ook bekend dat er een compromitterende Snapchat-video is opgedoken. Daarin zou te zien zijn hoe de acteur de voorkant van de broek van de jongen heeft aangeraakt.

Acteur onder vuur langs alle kanten

Spacey kwam in oktober 2017 onder vuur te liggen na diverse beschuldigingen van seksueel misbruik. Ook bleek hij zich op de set van 'House of Cards' ongepast te hebben gedragen richting crewleden.

Naar de 59-jarige acteur lopen nog meerdere onderzoeken vanwege aangiften van mannelijke acteurs die claimen seksueel te zijn belaagd door de tweevoudige Oscarwinnaar.

Vorige week zette Spacey nog een bizarre video online waarin hij opnieuw in de huid van Frank Underwood kruipt. In het filmpje beweert hij de klachten die tegen hem zijn ingediend, te zullen overwinnen, en dat hij zijn carrière nieuw leven zal inblazen.