Kevin Spacey zingt verkleed als vrouw tijdens Tony Awards

'House of Cards'-acteur Kevin Spacey heeft zondagavond de uitreiking van de Tony Awards geopend. Tijdens het openingsnummer was hij verkleed als musicalpersonage Norma Desmond uit 'Sunset Boulevard'.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

De acteur zong een medley van nummers uit de genomineerde theaterproducties. De Tony Awards zijn immers prijzen voor theaterproducties en acteurs op Broadway.

Uit de kast

Toen Spacey het nummer 'As If We Never Said Goodbye' zong, onderbrak hij het nummer met een knipoog na de woorden 'I'm coming out', de Engelse uitdrukking voor 'uit de kast komen'. "Nee, wacht, nee", zei hij meteen daarop. Daarmee grapt hij over de geruchten dat hij zijn homoseksualiteit verbergt.

Verborgen liefdesleven

Spacey hield zijn liefdesleven altijd buiten de schijnwerpers. In 2010 veronderstelde een journalist tijdens een interview dat de acteur homo was en vroeg hem waarom hij dat niet uitdroeg. Daarop antwoordde hij: "Mensen hebben verschillende redenen om hun leven te leiden zoals ze dat willen. Niemands persoonlijke leven dient het publiekelijke belang."