Kim Jong-un verbiedt Noord-Koreanen om DEZE trend te dragen: “Invloed van decadente Westen”

Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, verbiedt skinny jeans en een hele reeks andere stijlen. De Aziatische dictator vreest namelijk dat de Koreaanse jeugd een omverwerping van zijn regime plant. De westerse kleding zou die revolutionaire geest kunnen voeden, aldus de dictator.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Het is een moeilijk jaar geweest voor skinny jeans: eerst gooit Gen-Z de denim de deur uit, en nu Kim Jong-un. Maar waar de nauw aansluitende jeans voor Gen Z slechts een foute trend uit de jaren 2000 betekende, houdt het voor Noord-Korea een groter politiek statement in.

Kim Jong-un heeft de jeans bestempeld als een teken van de kapitalistische levensstijl, een grote ‘no-no’ in het communistische regime. De Aziatische leider is naar verluidt bang dat de Noord-Koreaanse jeugd een revolutie beraamt. Westerse kleding zou de revolutionaire geest wel eens kunnen versterken, aldus de dictator.

Nektapijten

The Rodong Sinmun, een staatskrant van de heersende Arbeiderspartij, bracht het slechte nieuws aan de bevolking. De krant roept op om afstand te nemen van moderne kledij, omdat het land anders zou “instorten als een vochtige muur”. Verder in het artikel staat dat “we op de hoede moeten zijn voor zelfs het geringste teken van de kapitalistische levensstijl en ervoor moeten vechten om ons ervan te ontdoen.”

De Noord-Koreaanse dictator heeft volgens Business AM in het verleden al eens gezegd dat mensen die “extravagante” kledij omarmen naar werkkampen moeten worden gestuurd. Skinny jeans is dan ook niet de enige trend waarvan de Noord-Koreanen nu afscheid moeten nemen. Een hele reeks kleding- en haarstijlen werden verboden: nektapijten, piercings en gescheurde jeans zijn ook niet meer welkom.