Kindje sterft in hete auto terwijl haar moeder seks heeft

Een Amerikaanse vrouw zit in de cel nadat ze haar 3-jarige dochter vier uur lang in haar hete auto achterliet. Ondertussen was de vrouw aan het vrijen met haar baas in zijn huis.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

De feiten dateren van drie jaar geleden, maar het is pas nu dat Cassie Barker toegegeven heeft dat ze seks had met haar baas, Clark Ladner, op het moment dat haar dochter, Cheyenne Hyer, nog in de auto zat. Na de seks viel de politieagente bij haar baas thuis in slaap.

Airco werkte niet

Op dat moment was het erg warm buiten, met temperaturen tot 37 graden. De 29-jarige vrouw die in Mississippi woont, had de airco in de auto aan laten staan, maar die blies geen koude lucht omdat de motor niet draaide. Toen Barker wakker werd en terug naar haar auto ging, vond ze het levenloze lichaam van haar dochtertje, dat een lichaamstemperatuur van 41,6 graden had. De hulpdiensten probeerden het kind nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Eerder dat jaar had Barker haar dochter al eens alleen achtergelaten in haar wagen terwijl ze aan het winkelen was. Het meisje werd toen tijdelijk opgevangen door de kinderbescherming. Barker werd toen een week geschorst op haar werk.

Schuldig aan doodslag

Zowel Barker als Ladner werden ontslagen. De man ging vrijuit omdat hij naar eigen zeggen niet op de hoogte was van het feit dat haar dochter nog in de auto zat. Barker werd schuldig bevonden aan doodslag en zit nu in de gevangenis. Hoewel 20 jaar cel werd geëist, wil de rechter wachten met het vonnis tot 1 april. “Ik weet niet wat ik je kan aandoen dat erger is dan wat je al meegemaakt hebt. Je zal voor altijd gevangen zitten in je eigen geweten”, aldus Larry Bourgeois van het Harrison County Circuit.

Was te voorkomen

De vader van het overleden meisje, Ryan Hyer, heeft een klacht ingediend tegen de politie van Mississippi en de kinderbescherming omdat ze niet strenger zijn opgetreden bij het eerste feit, waar hij niet van op de hoogte was. “Als ouder wordt van je verwacht dat je je kind beschermt. Cheyenne is er niet meer omdat haar moeder haar niet beschermde. Tot twee keer toe. Elke keer als ik mijn ogen sluit, zie ik mijn dochter voor me afzien en zie ik haar in een doodskist liggen. In mijn hoofd lacht ze nog, maar die lach maakte plaats voor pijn en lijden op dat gruwelijke moment”, zei hij op de rechtbank.

News

meer News