Kirsten Flipkens kansloos onderuit in eerste ronde Roland Garros

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kirsten Flipkens (WTA 61) heeft weinig plezier beleefd aan het enkeltoernooi op Roland Garros. De Kempense was vanmiddag in haar eersterondepartij op het Parijse gravel een maatje te klein voor de Française Alizé Cornet (WTA 50) en verloor kansloos in twee sets. Na amper 51 minuten stonden de sprekende 6-1 en 6-0 setstanden op de tabellen. Flipkens had gisterenochtend op Suzanne-Lenglen haar toernooi moeten openen, maar wegens regen werd de partij tot vandaag uitgesteld. Cornet nam de wedstrijd op Court N. 2 meteen in handen en stoomde na amper 24 minuten door naar 6-1 setwinst. Ook in set twee was de thuisspeelster oppermachtig: 6-0 na 27 minuten en exit Flipkens. Het was al de achtste onderlinge ontmoeting tussen beide speelsters, Cornet leidt nu met 5-3.

Flipper, die op het tweede grandslamtoernooi nog nooit voorbij de tweede ronde geraakte, had de bui maandag al zien hangen. "Ik begeef me in het hol van de leeuw. Op Roland Garros een Française bekampen die vorig jaar nog de achtste finales speelde, is zeker geen cadeau. Het is dan ook niet mijn favoriete Grand Slam, maar ik ben wel blij dat ik erbij ben", aldus de 30-jarige Belgische nummer twee, die opnieuw wat last van haar pols heeft.

Met de uitschakeling van Flipkens - die wel nog dubbelt in Parijs - is Yanina Wickmayer (WTA 54) nog de enige landgenote in het enkeltoernooi bij de vrouwen. Zij plaatste zich gisteren al vlot voor de tweede ronde, ze nam met 6-1 en 6-3 de maat van de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA 127). Haar volgende tegenstandster komt uit het duel tussen de Russische Ekaterina Makarova (WTA 29) en de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA 64).

bron: Belga