KitKat brengt roze, Belgische chocolade op de markt

Nestlé, het moederbedrijf achter KitKat, brengt de roze variant van de lekkernij nu ook in Europa op de markt. Het recept voor de chocoladesnack werd door Barry Callebaut ontwikkeld in Wieze, in Oost-Vlaanderen, en in Frankrijk.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Belgische fans van KitKat worden binnenkort getrakteerd op een nieuwe variant van hun lievelingssnack. Nestlé, het bedrijf achter de lekkernij, brengt de roze versie van de reep ook naar Europa. De opvallende zoetigheid was tot nu toe enkel in Japan en Zuid-Korea te verkrijgen. En de smaak heeft een opvallend Belgisch tintje.

Zo werd het recept van de nieuwe KitKat uitgewerkt door Barry Callebaut in de fabrieken van Wieze, in Oost-Vlaanderen, en Frankrijk. Voor de nieuwigheid werd ook een nieuwe chocoladesoort ontwikkeld, die de naam 'ruby' meekreeg. De naam komt van de cacaoboon die ervoor gebruikt werd. De nieuwe snack zou een fruitige smaak van bessen hebben en lekker smeuïg zijn.

Roze Kitkat in de brievenbus aankrijgen

Nestlé brengt de roze Kitkat wel nog niet meteen naar ons land. Eerst is Groot-Brittanië aan de beurt. Daar zal de snack aanvankelijk enkel in supermarkten van Tesco te verkrijgen zijn. Daarna volgt een verdere uitrol in Europa, met al zeker Duitsland bij de gelukkigen. De Verenigde Staten zijn de volgende die aan de beurt komen.

Wanneer wij hier in België een roze Kitkat kunnen kopen, is nog niet bekend. Maar echte fans weten natuurlijk al langer dat je de lekkernij ook gewoon kan bestellen via het internet. Er zijn ook de 'betere chocolatiers' die met Callebaut werken. Zij mogen sinds begin deze maand ook aan de slag gaan met 'ruby'.