Kittel grijpt met sprekend gemak vijfde ruiker

De zesde vlakke rit in deze Tour de France heeft ook een zesde massasprint opgeleverd. Al voor de vijfde keer was Marcel Kittel de snelste.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Het verloop was de rit was heel gelijkaardig aan de vorige vlakke etappes. De aanval van de dag bestond uit Frederic Backaert (Wanty), Marco Marcato (UAE) en Maciej Bodnar (Bora). Voor de Belg was het al de derde keer deze Tour dat hij ten aanval trok.

Op 28 kilometer van de streep liet Bodnar zijn metgezellen in de steek. De Pool kan een stevig stukje tijdrijden en hij toonde dat ook. Quick-Step en Lotto moesten aan de bak om het gat te dichten. De stervende zwaan Bodnar redde het tot op enkele honderden meters van de finish, maar uiteindelijk viel het peloton hem op de nek.

In de sprint was Marcel Kittel (Quick-Step) opnieuw buiten categorie. Hij kon rustig uitbollen op de streep en had een ruime voorsprong op de tweede, de Nederlander Dylan Groenewegen (LottoNL). Op de derde plek eindigde Edvald Boasson Hagen (Dimension Data).

Morgen trekken de renners opnieuw de bergen in, met een aankomst bergop en drie stevige cols.

 

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight