Klant gooit alligator naar binnen bij drive-in

Medewerkers van een fastfoodketen in de Verenigde Staten hebben onlangs de schrik van hun leven beleefd. Een klant gooide na het ontvangen van zijn bestelling een alligator naar binnen bij de drive-in.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

De 23-jarige Joshua James uit de Amerikaanse staat Florida bestelde iets om te eten bij het fastfoodrestaurant Wendy's. Toen hij zijn bestelling had ontvangen, wachtte de jongeman tot de medewerker zich omdraaide. Op dat moment nam James een alligator van wel één meter lang van zijn achterbank en gooide hij het dier door het raam van de drive-in. Nadien reed hij razendsnel weg met zijn auto.

Vanzelfsprekend ontstond er bij het personeel van de keten onmiddellijk paniek. Gelukkig kon een van de medewerkers nog helder nadenken en belde het alarmnummer. Toen de autoriteiten ter plaatse waren, kon de alligator gevat worden en werd het beest vrijgelaten in een kanaal. In Florida komen alligators in het wild voor.

Het incident vond vorig jaar in oktober plaats, maar Joshua James moet nu voor de rechter verschijnen. Hij wordt vervolgd voor mishandeling en onrechtmatig bezit en vervoer van een alligator. Volgens de lokale politie heeft de dader reeds bekend dat hij de alligator gevangen heeft en bewust door het loket naar binnen heeft gegooid.

De ouders van Joshua noemen het incident "een stomme grap" van hun zoon, die "niemand leuk vindt, behalve Joshua zelf".