Klanten willen geen kaas en eisen nu 5 miljoen dollar van McDonalds

Fastfoodgigant McDonalds is verwikkeld in een bitter juridisch gevecht met twee klanten uit Florida. De twee vinden het niet kunnen dat hun favoriete hamburger de ‘Quarter Pounder' kaas bevat en eisen nu een schadevergoeding. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Cynthia Kissner en Leonard Werner zijn dol op de ‘Quarter Pounder' van McDonalds, maar niet zo zeer op de Cheddar-kaas die er bij hoort. Ze vragen dan ook keer op keer een kaasloze variant. Alleen betalen ze wel de volle pot, ondanks het feit dat er een ingrediënt minder in zit. Zo gefrustreerd over dit prijsverschil dienden ze op 8 mei officieel een klacht in bij de rechtbank van Fort Lauderdale. De inzet is een schadevergoeding van vijf miljoen dollar of omgerekend 4,2 miljoen euro.

Via app

In het verleden bood de fastfoodketen in de restaurants wel een goedkopere variant aan voor zij die geen kaas lusten. Daar zijn ze nu mee gestopt. Alleen klanten die via de app een bestelling plaatsen en kiezen voor thuislevering, krijgen korting.

25 miljoen mensen 

Volgens de advocaat van Kissner en Werner zouden 25 miljoen mensen in aanmerking komen voor een schadevergoeding en overweegt hij zelfs een groepsvordering. McDonalds heeft nog drie weken de tijd om te reageren op de eis. Het is maar de vraag of het ooit tot een rechtszaak komt, een jury moet de klacht namelijk eerst ontvankelijk verklaren.