Klopjacht Jürgen Conings: leger voert «grondige sweeping» van het Nationaal Park Hoge Kempen uit

De politie en het leger voeren op dit moment een zeer grondige sweeping van het Nationaal Park Hoge Kempen uit. Daar is de zoekactie naar de voortvluchtige gewapende militair Jürgen Conings nog volop aan de gang.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

«Er zijn elementen in het dossier die erop wijzen dat de betrokkene zich hier in de omgeving zou bevinden. We gaan namiddag een zeer grondige sweeping van het terrein doen», zegt Wenke Roggen, woordvoerster van het federaal parket. «We gaan door tot we de betrokkene aangetroffen hebben.»

Het federaal parket heeft ook meer duidelijkheid over de wapens die de voortvluchtige militair nog in zijn bezit heeft, maar daarover wordt geen informatie gegeven. Er wordt wel ontkend dat er een bom of granaat aan de auto zou bevestigd zijn.

Boete

Het Nationaal Park Hoge Kempen blijft ook vandaag gesloten voor bezoekers door de klopjacht op Conings. Wie het verbod aan zijn laars lapt, riskeert een boete of zelfs een eventuele gevangenisstraf. Aan de toegang van het domein hangt een verbod voor potentiële bezoekers van het uitgestrekte domein. «Overtredingen worden gestraft met een gevangenisstraf van acht tot veertien dagen en met een geldboete van 26 tot 200 euro, of met één van voormelde straffen alleen», staat te lezen op de aankondiging, die ondertekend is door Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters.