Klusjes staan gemiddeld twee jaar lang op to do-lijst

Kleine werkjes in een woning, zoals lampen ophangen of elektriciteitsdraden wegwerken, blijven gemiddeld twee jaar liggen voor ze afgewerkt worden. Dat blijkt uit een rondvraag van de Nederlandse verzekeraar Centraal Beheer. In een vijfde van de gevallen kleven de plinten na vier jaar nog altijd niet tegen de muur.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Heel wat mensen zien in zichzelf wel een klusser, maar als puntje bij paaltje komt, slapen ze liever uit of gaan ze brunchen in plaats van de hamer en nagels vast te nemen. Een gevolg daarvan is dat taakjes meestal twee jaar op een to do-lijst staan voor ze worden uitgevoerd. Dat is een van de conclusies van een rondvraag van de verzekeraar Centraal Beheer bij Nederlandse Handige Harry's en Marina's.

Acht op de tien is te lui

Wat opvalt, is dat de onafgewerkte klusjes duidelijk een bron van ergernis zijn. De helft van de respondenten geeft aan dat het voor ruzie zorgt bij de partners, maar toch blijkt het genoeg te zijn om alles meteen af te werken, meldt RTL. Zo'n acht op de tien bevraagden laat de klusjes wat aanmodderen. Bij 20% van de Nederlanders duurt het meer dan vier jaar voor alles afgewerkt is.

Meer dan 60% van de Nederlandsers neemt wel af en toe een klusjesman onder arm. Bijna een kwart zegt zelf te kunnen klussen, maar niet zo goed als een professional. Een tiende denkt van zichzelf dat ze handig genoeg zijn, maar zegt er geen tijd voor te hebben en dus hulp in te schakelen.

News

meer News