Knack maakt een geslaagde comeback

Knack was een van die zeldzame exclusieve titels voor de lancering van de PS4 in 2013. Destijds slaagde de titel er niet in de harten van de spelers te veroveren. Vier jaar later probeert de vreemde eend van Japan Studio het nog eens.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Knack is een ongewone held die door een wetenschapper gecreëerd is om de wereld te redden. Een beetje alsof King Kong een Transformer heeft ingeslikt. Het resultaat is een sympathieke robot die kleiner en weer groter kan worden door zichzelf af te breken en blokje per blokje weer op te bouwen. Het idee is origineel, maar de gameplay is een pak klassieker. Knack II is een actie-platformgame voor het hele gezin. Een mix van gevechten en niet al te moeilijke puzzels. Je kan het alleen of met twee, in co-op, spelen. De wereld van Knack II is schattig en heeft veel weg van een Pixar-tekenfilm. Grafisch breekt de game geen potten. En het is jammer dat je de camera niet zelf kan bedienen, dat had sommige scènes minder slordig gemaakt.

Al bij al is Knack II een leuke platformgame, die beter is dan zijn voorganger en helemaal niet de pretentie heeft de game van het jaar te zijn. Net dat maakt het zo charmant. Voor nog geen 40 euro beleef je een entertainend familieavontuur. Als voorsmaakje kan je gratis de demo downloaden in de PS Store.

(tw)