Köfte met linzensalade en citroenyoghurt

door
Stefan
Leestijd 1 min.

Even je bestelling plaatsen en op de afgesproken dag staat er een grote, mysterieuze papieren zak op je aanrecht. De ingrediënten uitpakken voelt een beetje als kerstmis light, de bijgeleverde instructies volgen is regelrecht kinderspel. Als je de tekst niet snapt, zijn er altijd nog de foto's. Geloof je me niet? Probeer het zelf maar eens, succes verzekerd. Omkomen van de honger ga je zeker niet doen, de porties zijn ruim berekend en omdat alles netjes is afgemeten en afgewogen, gaat er niets verloren.

Wat heb je nodig (voor twee personen)?

1 wortel, 2 teentjes look, 200gr rode linzen, 1 citroen, bosuitjes, 500gr rundsgehakt, 1 bouillonblokje (runds), 1 rode paprika, 50ml zoete chilisaus, 150gr yoghurt, Baharat kruidenmix, olijfolie, zout, zwarte peper.

Stap 1

Schil de wortel en snij hem in brunoise (kleine blokjes). Doe hetzelfde met de paprika. Pel de knoflook en hak hem fijn.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een pan op een hoog vuur. Doe er de look, wortel en linzen bij. Laat een minuut of twee sauteren en blus dan met een halve liter rundsbouillon. Zet het vuur zachter en laat een tiental minuten sudderen.

Stap 3

Doe de yoghurt in een kom. Voeg er wat citroenzeste bij en een paar druppels citroensap. Kruid met peper en zout en meng alles goed door elkaar.

Stap 4

Meng het gehakt met de kruidenmix en eventueel nog wat extra peper en zout. Rol dikke worsten van het vlees en steek die op een satéstokje. Bak de köfte in een grote pan. Draai ze regelmatig om om zeker te zijn dat ze vanbinnen helemaal gaar zijn

Stap 5

Terwijl de köfte bakt, werk je de linzensalade af door er de paprika bij te doen. Snij de bosuitjes in dunne ringen en voeg die erbij van zodra de linzen gaar zijn. Eventueel kan je de salade nog verder op smaak brengen met wat chilisaus.