Kraan valt tijdens storm op appartementsgebouw in Dallas, minstens 2 gewonden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens een storm in Dallas, in de Amerikaanse deelstaat Texas, is een kraan van een bouwwerf zondag op een appartementsgebouw en parkeergarage gevallen. Volgens de autoriteiten zijn daarbij minstens twee mensen gewond geraakt, meldt televisiezender NBC. Op beelden is te zien dat meerdere verdiepingen van het appartementsgebouw zwaar beschadigd werden en deels ingestort zijn.

Op het moment van de feiten werd de regio geteisterd door een zware storm, die gepaard ging met windsnelheden tot ruim 110 kilometer per uur. In het noorden van de staat werden bomen ontworteld en kwam het tot stroomonderbrekingen als gevolg van beschadigde hoogspanningsleidingen.

Eind april kwamen in Seattle, aan de westkust, nog vier mensen om het leven bij een gelijkaardig incident. Toen stortte een kraan van het dak van een gebouw op de daaronder liggende straat.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight