Kranig 83-jarige oudje wordt misleid en vermoord door toyboy

De 28-jarige Benjamin Fields staat terecht voor moord, fraude en inbraak. Hij had een affaire met de 83-jarige Ann Moore-Martin die hij zover kreeg haar testament te veranderen, waarna hij haar om het leven bracht met vergif.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Fields schreef teksten op haar badkamerspiegel om de dame te overtuigen haar testament te veranderen. De diepgelovige Ann Moore-Martin dacht dat de tevoorschijngekomen krabbels rechtstreeks van onze Lieve-Heer zelf kwamen. Deze vertelde de bejaarde vrouw dat ze haar huis en bezittingen moet nalaten aan haar jonge minnaar.

Een boodschap luidde: "Alles wat u hem geeft, zal hij teruggeven. Tienvoudig. Ben houdt van je''. De teksten werden ondersteund door een illustratie van een kruis, kwestie van de vrouw te overtuigen van de goddelijke oorsprong van het bericht.

Toyboy

De knullige, maar effectieve aanpak was uitgevoerd door de 28-jarige Benjamin Field. Hij staat samen met twee mederverdachten terecht voor moord, poging tot moord, fraude en inbraak. De toyboy, die  57 jaar jonger is, verleide de vrouw eerst een jaar lang met brieven, kaarten en gedichten.

De Oxford Crown rechtbank kreeg een melding van de verandering in het testament van Moore-Martin waarin ze haar huis nalaat aan Field, maar veranderde toch nog van gedachten voordat ze stierf in mei 2017. Field heeft de vrouw waarschijnlijk vergiftigd en wordt beschuldigd van moord, fraude en inbraak.