Kristen Stewart maakt statement op de rode loper van Cannes

De Amerikaanse actrice Kristen Stewart heeft een statement gemaakt op de rode loper van Cannes. Ze deed namelijk haar hakken uit en protesteerde daarmee tegen de strenge kledingsvoorschriften. 
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

De rode loper van Cannes is de laatste jaren berucht geworden vanwege de regel dat vrouwen hoge hakken moeten dragen. In het verleden hebben al verschillende actrices daarover hun ongenoegen geuit.

Middelvinger

De 28-jarige Stewart schopte haar zwarte Louboutins uit en liep daarna blootsvoets de trap op. Op die manier protesteert ze tegen de schoenenregel. Twee jaar geleden liet de Twilight-actrice al weten wat ze van de dresscode vond.

Ze ruilde toen net op tijd voor de foto's haar sportschoenen in voor hakken en stak vervolgens haar middelvinger uit naar de camera. "Als je mannen niet verplicht om een jurk en hoge hakken te dragen, kun je van mij niet hetzelfde vragen", klonk het toen.

Niet toegelaten

De controversiële kedingsvoorschriften zijn al eerder in opspraak gekomen, toen een groep vrouwen met platte schoenen niet toegelaten werd in de filmzaal. Het festival van Cannes bevestigde later dat "het verplicht is voor alle vrouwen om hoge hakken te dragen op de rode loper".