Kunstverzameling van Belfius nu ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Tot 21 maart stelt Belfius zijn kunstgalerij voor het zesde opeenvolgende jaar open voor het publiek in het kader van zijn programma “Cultuur voor iedereen”. Vanaf nu organiseert de bank ook speciale rondleidingen voor slechtzienden.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Die rondleidingen kwamen tot stand in samenwerking met de vzw's Audioscenic en Culturama. Ze zijn bedoeld voor groepen van telkens 8 slechtzienden die op die manier op de tast en/of met audioondersteuning kennis kunnen maken met een selectie van meesterwerken van de Belgische kunstverzameling van de bank. Daarnaast krijgen ze een overzicht van het universum van vier belangrijke figuren van de Belgische hedendaagse kunst, nl. Leo Copers, Thierry De Cordier, Jan Van Imschoot en Jan Vercruysse, die momenteel in de verf worden gezet tijdens de tijdelijke tentoonstelling "De Verloofden" in samenwerking met het S.M.A.K.

Deze rondleidingen zijn uiteraard volledig gratis en vinden plaats op zaterdag 20 december, 17 januari, 21 februari en 21 maart om 11 uur, 14 uur en 15.30 uur in het Nederlands, en om 14 uur en 15.30 uur in het Frans op de hoofdzetel van de bank aan de Pachecolaan 44 in 1000 Brussel.

Dankzij deze rondleidingen die specifiek voor hen bestemd zijn, wil Belfius aan personen die hun gezichtsvermogen volledig of gedeeltelijk hebben verloren, of die gewoon slecht zien, de kans geven om ook kennis te maken met zijn kunstverzameling, en zo ook heel concreet gestalte geven aan zijn engagement om een echte toegevoegde waarde te bieden aan de samenleving.

Inlichtingen en inschrijvingen, rekening houdend met het beperkt aantal plaatsen via artcollection@belfius.be