La Boum 3 en European Manifestation for Freedom palmen zaterdag Ter Kamerenbos in

Aanstaande zaterdag 29 mei wordt het mogelijk weer druk in het Ter Kamerenbos in Brussel. Zowel La Boum 3 als de European Manifestation for Freedom staan er gepland. De aanvragen voor de betogingen zijn ingediend, maar er is nog geen beslissing over de toelating, meldt het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close. Ook vanuit het buitenland zouden heel wat coronasceptici afzakken.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

Op de evenementenpagina van La Boum 3 op Facebook lijkt het enthousiasme al wat afgezakt, slechts een paar honderd mensen tonen interesse. De European Manifestation for Freedom kan wel rekenen op meer dan 20.000 geïnteresseerde personen. De kans is dus groot dat het net zoals bij La Boum 1 en 2 opnieuw erg druk en onrustig wordt in het Ter Kamerenbos.

Aanpak onbekend

De Brusselse politie zal zeker aanwezig zijn in het park, maar over de aanpak wordt nog niets verteld. Burgemeester Close weigerde de vorige keren om het bos af te sluiten voor het publiek. «We hebben de aanvragen ontvangen en zijn deze aan het bekijken. Communicatie hierover volgt later», vertelt zijn woordvoerster Maïté Van Rampelbergh. De European Manifestation for Freedom verwacht ook betogers en gasten uit het buitenland. De Nederlandse coronasceptici Willem Engel en Jeroen Pols staan onder meer aangekondigd als sprekers op het evenement.