Laat de waanzin beginnen!

door
Jelle
Leestijd 1 min.

Zaterdag starten duizenden amateurs en exact honderd profs in de zwaarste sportwedstrijd van het jaar, de Ironman van Hawaï. Bij de favorieten ook twee Belgen.

Exact 3,86 kilometer zwemmen, vervolgens 180,2 kilometer fietsen en ten slotte nog eens een marathon lopen. Begin er maar aan! Een tweeduizendtal amateurs en honderd profs staan dit weekend aan de start in Kona. Acht uur lang zullen ze een bovenmenselijke inspanning leveren. Vandaag paradeerden de atleten al door de straten tijdens de ‘Parade of nations', de openingsceremonie.

Favorieten

In totaal nemen 54 Belgen deel, een recordaantal. Bij de profs starten twee Belgische vrouwen (Tine Deckers en Sofie Goos) en drie mannen (Bart Aernouts, Frederik Van Lierde en Marino Vanhoenacker). Van Lierde is de winnaar van 2013, Vanhoenacker werd eerder al eens derde.

Zowel Van Lierde als Vanhoenacker mogen tot de favorieten gerekend worden. Andere favorieten zijn onder andere de Duitsers Jan Frodeno en Sebastian Kienle, vorig jaar respectievelijk derde en eerste. Vorig jaar lagen de twee Belgen allebei op podiumkoers, maar kregen ze tijdens de afsluitende marathon af te rekenen met fysieke problemen. Van Lierde won dit jaar al de Ironman van Zuid-Afrika, Vanhoenacker won de Ironmans van Brazilië en Oostenrijk. Aan een gebrek aan ervaring zal het niet liggen. Met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar, hebben de Belgische deelnemers al heel wat kilometers op de teller staan. Ouderdomsdeken is Marino Vanhoenacker, met zijn 39 jaar.

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight