Langste glijbaan getest in station Antwerpen-Centraal

In het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal opent op 3 april het langverwachte stripbelevingscentrum Comics Station Antwerp. Het indoorpretpark aan de kant van het Kievitplein zal zestig attracties tellen, waaronder - volgens de initiatiefnemers - de hoogste en langste indoor glijbaan ter wereld. Het 22,5 meter hoge en 51 meter lange gevaarte werd dit weekend al eens uitgetest door een vijftigtal kinderen en hun ouders.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Comics Station Antwerp is opgebouwd rond een hele reeks populaire stripfiguren zoals Suske en Wiske, De Kiekeboes, Lucky Luke, Urbanus, Jommeke en De Smurfen. Het pretpark zal vooral op gezinnen met kinderen tot 14 jaar mikken en hoopt 220.000 tot 250.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Foto VTM

De kinderen zullen er alvast hun hartje kunnen ophalen aan de enorme glijbaan die zich over verschillende verdiepingen van het stationsgebouw uitspreidt en geïnstalleerd werd door alpinisten.

Verder zijn er nog een grote binnenspeeltuin, een theater- en bioscoopzaal, een winkel en een restaurant. De overige attracties worden pas net voor de opening onthuld, maar Comics Station Antwerp belooft alvast een '4D digitale rollercoaster' van Lucky Luke, een 'interactieve dark ride' van De Smurfen en een 'teletijdmachine' van professor Barabas.

Foto Comics Station Antwerp