Laura kwaad op makers van 'Temptation Island': "Ze tonen enkel mijn saaie momenten"

Dat deze editie van ‘Temptation Island' anders is dan wat we gewend zijn, mag duidelijk zijn. Vooral Laura en Roger vermijden elk sociaal contact en Laura lijkt zelfs tegen te werken in plaats van zich te laten gaan, tot grote frustratie van heel wat kijkers. Volgens haar ligt het probleem vooral bij de makers van het programma.
door
koen.de.nef
Leestijd 3 min.

Laura, de vriendin van Roger, krijgt door haar afstandelijke gedrag op ‘Temptation Island' heel wat kritiek over zich heen. Zo wordt ze de “saaiste deelneemster ooit” en zelfs een “sfeerbederver” genoemd. Niet fijn om te horen, al kunnen de kijkers enkel afgaan op de beelden. Daarin zien we Laura vooral geeuwen, vroeg naar bed gaan en elke verleidingspoging afblokken.

Geen temptation tussen verleiders

De 22-jarige blondine verduidelijkt in TV Familie dat ze die commentaren ergens wel begrijpt, maar dat er voor haar geen temptation tussen de verleiders zat. “Roger en ik zijn een rustiger, atypisch koppel. Misnoegde mensen vragen zich af waarom we in godsnaam meedoen aan ‘Temptation Island' met zo'n houding. In hun ogen verpest ik hun kijkplezier. Dat snap ik wel. Zij hopen op sensatie en drama. Bij mij valt er weinig smeuïgheid te rapen. Maar ik kan er toch ook niet aan doen dat er niemand tussen de verleiders zat die mij kan bekoren?”, vertelt ze.

Geen saai persoon

Toch wil ze ook kwijt dat de montage van haar aanwezigheid op het eiland overdreven is en niet strookt met de realiteit. Dat neemt ze de makers van het VIJF-programma kwalijk. "Doordat ze mijn aandeel extreem hebben gemonteerd, word ik door een groep mensen op een heel slechte manier behandeld. Ik verpest het programma volgens hen. Alsof ik iets fout heb gedaan. Mijn gedrag op ‘Temptation Island' is niet realistisch weergegeven. Ik heb zeker ook leuke momenten beleefd. Die tonen ze jammer genoeg niet. Ik ben teleurgesteld in hoe ze mij monteren. Iederéén op ‘Temptation Island' heeft wel eens gegeeuwd, is wel eens vroeger gaan slapen. Niemand vond het leuk om wakker gemaakt te worden door een verleider. Maar de programmamakers hebben altijd getoond wanneer IK ging slapen, wanneer IK aan het geeuwen was enzovoort.”

“De haat die ik daardoor nu onderga is dus heel onterecht. Het is niet omdat ik me niet als slet gedraag dat je mij als saai persoon zonder inhoud moet neerzetten. Ik ben de laatste om gemeen te doen tegen iemand. Maar dat de makers mij neerzetten als iemand die constant geeuwt, vind ik flauw en belachelijk. Je kan me ook zien als iemand met respect voor zichzelf en voor haar relatie”, klinkt het.

Eerlijk beeld van Laura

De programmamakers begrijpen haar reactie, maar zijn van mening dat ze wel recht in hun schoenen staan. “Mensen schrikken vaak als ze zichzelf op tv terugzien. Als makers proberen we een zo getrouw en eerlijk mogelijk beeld weer te geven van wat er zich heeft afgespeeld en dat hebben we ook bij Laura gedaan”, verdedigen ze zich.